fbpx
Tiny House doelen 2022

Mijn tiny house doelen voor 2022

Om het niet bij dromen te laten ben ik het laatste jaar bewust aan de slag gegaan met mijn tiny house wens. Ik ben op zoek gegaan naar mensen met een gelijke interesse, ben mijn kennis gaan vergroten en ook gaan delen. Want één ding is mij wel duidelijk, de weg naar tiny is er één met obstakels en als ik er niet actief mee aan de slag ga wordt het niets. Vandaar dat ik vorig jaar ook met deze blog ben begonnen.

Bewust bezig zijn met mijn einddoel zorgt voor steeds meer tussenstapjes, dat helpt mij enorm om mijn vlammetje te laten branden.

Mijn doelen voor 2022:

  1. Meer gelijkgestemde leren kennen.
  2. Kennis vergaren en delen via mijn blog, vlog, (podcast?)
  3. Het ontwerp van mijn huisje en het verkennen van de mogelijkheden die er zijn.
  4. De financiële opties verkennen.

Gelijkgestemde bij Vereniging Tiny Wonen Limburg

Logo vereniging Tiny wonen Limburg

Sinds enige tijd ben ik nu lid van de Vereniging Tiny Wonen Limburg. Een club die voet aan de grond wil krijgen in Limburg voor tiny house woonlocaties. Dit is voor mij een plek om gelijkgestemden te treffen en informatie te vergaren.

Na een eerste online meeting (door corona) merkte ik dat ik het directe contact miste en dat alleen lid zijn voor mij niet genoeg is. Vandaar dat ik toen heb gevraagd waar kan ik jullie mee helpen? Zo ben ik in contact gekomen met medebestuurslid Ginny Mulders. Een dame die barst van de energie en volle vaart vooruit Tiny wonen in Limburg op de kaart wil zetten. Heerlijk inspirerend en een bron van kennis.

Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten en door deze gezamenlijk in te zetten kunnen we ons doel versnellen. Afgelopen jaar was voor mij de afsluiting van een onrustige periode waardoor ik een stapje terug moest nemen. Komend jaar wil ik echter weer actief mee aan de slag om onze samen met de vereniging onze doelen te verwezenlijken.

Binnen deze vereniging zijn er ook subgroepen actief die voor een specifieke locatie werkzaam zijn. Zo loopt er nu een project in Landgraaf, Kerkrade en ook in Meerssen zijn we actief aan de slag. Zelf heb ik me aangesloten bij de subgroep Meerssen, iets waar ik in de toekomst op terug zal komen in mijn blog. Zo leuk om actief ervoor te gaan!

Zoom meting leden Vereniging tiny wonen Limburg

Kennis vergaren maar ook delen over tiny wonen

Ik ben nu een paar jaar bezig met Tiny wonen en kom er nu achter dat ik best al wat kennis heb vergaart, dat merk ik als ik met andere geïnteresseerden praat. Vandaar dat ik naast het vertellen van mijn verhaal hier in deze blog ik ook graag meer kennis op meerdere manieren wil gaan delen. Het is mijn passie om anderen mensen enthousiast te maken, te verbinden en te motiveren om ook hun droom te verwezenlijken. Vandaar dat ik dit jaar actiever met mijn blog aan de slag wil gaan, ook heb ik ondertussen plannen voor een podcast en hier en daar een vlog. De dromen zijn er, nu nog de uitvoering. 😉

Het ontwerp van mijn tiny house

De eerste schetsen zijn al van 2019 en hoe meer kennis ik krijg hoe meer versies er zijn. Het laatste jaar heb ik hier echter weinig aan gedaan. De financiën hielden mij tegen omdat het nog zo ver weg leek. Wel ben ik op meerdere plekken gaan kijken ter inspiratie en ben iedere keer met nieuwe inzichten naar huis gekomen. Zo weet ik ondertussen dat ik een huisje van minimaal 3 meter breed wil. Daarnaast wil ik graag een portaal zodat in de winter niet gelijk mijn hele huisje koud is als de deur open gaat. Als er een slaapkamer boven komt dan wil ik deze graag afgesloten van de woonkamer zodat niet alle warmte in mijn slaapkamer blijft hangen.

Of ik mijn huisje zelf ga bouwen, ga laten bouwen, ik een bouwpakket koop of een huisje huur, daar ben ik nog niet uit. Als ik door een huisje te huren sneller klein kan gaan wonen en daarmee ook kosten kan besparen en meer kan sparen voor mijn eigen huisje, is dat zeker interessant. Helaas zijn het aantal huisjes dat te huur wordt aan geboden nog niet zo groot maar ze zijn er wel. Ik vind het belangrijker om klein te gaan wonen dan direct in een door mij ontworpen huisje. Dit kan ook stap twee zijn.

Vandaar dat ik in 2022 mijn opties open wil houden en de mogelijkheden wilt gaan bekijken die er zijn. Koop, huur, zelfbouwen, laten bouwen en alles er tussen in.

De financiële opties verkennen om mijn tiny house te realiseren

De kosten voor een tiny house zijn niet mals. Bij zelf bouw zit je rond de € 30.000, laat je een huisje bouwen ben je al snel het dubbele kwijt € 60.000 – € 70.000. Tweedehands huisjes komen ook op de markt op tiny findy maar zijn ook nog stevig aan de prijs.

Aangezien ik letterlijk met € 0,- euro ben begonnen is het een stevig maar niet onhaalbaar doel. Zo als je in mijn eerder blog de Spaarbarromter heb geschrven ben ik daar actief mee aan de slag gegaan. Toch wil ik kijken of er buiten sparen nog meer opties zijn om het bedrag bij elkaar te krijgen. Je ziet online steeds meer platformen waarmee kennis en informatie wordt gedeeld en ook geld wordt verdiend. Kijk maar eens naar Youtube en Spotify enz. Zou ik dat ook kunnen? Je moet ergens beginnen toch? De moeite van het uitzoeken waard in iedergeval. Hoe zit het met crowdfunding, ruilhanden of andere manieren waar ik nu nog niet aan denk. Uitzoeken dus!

Nu jullie mijn doelen voor 2022 weten…

Nu wil ik er ook mee aan de slag en jullie zijn mijn stok achter de deur want rond december komt dit lijstje natuurlijk weer langs. 😉 Ben jij ook iemand van doelen stellen of ben je meer ‘go with the flow’? Ik ben benieuwd naar jouw plannen? Hopelijk heb ik je mogen inspireren om ook je dromen te gaan realiseren.

Groetjes Carla xxx

6 gedachten over “Mijn tiny house doelen voor 2022”

  1. Youtube en Spotify, goed idee om, of jij dat kan? Deze vraag gewoon niet stellen, uitzoeken en doen, als “stok achter de deur” ???? zeg ik: Doen! En wordt op een nieuw vlak, ervarings deskundige. Succes
    Groetjes Mieke

  2. Ik weet zeker dat jij dat allemaal kan! Kleine stapjes, kleine doelen en dat komt dat allemaal goed ????

Reacties zijn gesloten.