fbpx
Het plaatje in mijn hoofd

Het droomplaatje in mijn hoofd

Er heeft zich een plaatje gevormd in mijn hoofd, hoe dat ik straks wil gaan wonen. Dromen mag natuurlijk ????, maar is dit ook te realiseren. Nu ik serieus met een locatie aan de slag ben is het belangrijk om mijn ideeën te delen met mijn toekomstige buren. Tijd om mijn ideeën op papier te zetten.

Het waarom, bepaald het hoe

Er zijn veel verschillende redenen om tiny te gaan wonen en dat vormt ook hoe ik wil gaan wonen. Mijn drijfveer is om meer met de natuur te leven, met minder spullen en met minder financiële verplichtingen. Voor andere kan dit heel anders zijn. Door de woningnood zijn sommige mensen gewoon blij met een woonplek, anderen willen een zo kleine ecologische footprint achterlaten. Deze mensen hebben hele verschillende woonwensen. Vandaar dat het slim is om te weten wat ik nou eigenlijk wil en dit met de rest af te stemmen.

Mijn woonwensen

 • Wonen in een groep van max. 10 huisjes.
  Het is al een uitdaging om met 10/15 mensen op een lijn te zitten laat staan dat er nog veel meer huisjes bij komen.
 • Het formaat van mijn huisje wordt max. rond de 30 m2, verplaatsbaar maar hoeft niet perse op wielen.
  Dit is wat mij betreft ook wel het max. formaat voor een tiny house op het terrein.
 • Het liefst zo veel mogelijk off-grid maar wel met een back-up mogelijkheid op het terrein.
  Een centrale waterleiding en stroompunt is wenselijk. Ik wil wel realistisch blijven, we hebben nu eenmaal droge zomers en donkere winters.
 • Een composttoilet, dus geen aansluiting op het riool.
  Het bespaart ongelofelijk veel water en is nog eens goed voor de natuur.
 • Op het terrein hoeft voor mij geen geasfalteerde weg, lantarenpalen, enz.
  Liefst een natuurlijke aanleg van het terrein met bomen en struiken.
 • Uit de buurt van een snelweg, vliegveld, of elektriciteitsmast.
  In en met de natuur en weg van de hectiek en geluiden van ons drukke bestaan.
 • Een moestuin, gezamenlijk of een eigen dat maakt me niet zoveel uit.
  Ik ben al een beetje aan de slag gegaan op mijn balkon maar uiteindelijk wil ik een ‘echte’ moestuin.
 • Het liefst in Limburg om en nabij de Maas.
  Vanaf Meerssen t/m Roermond met een maximale afstand van 30 minuten rijden om te gaan zeilen. Tja, je hebt een hobby of niet. ????
 • Een vaste locatie heeft de voorkeur.
  De kans is klein maar dromen mag. Een plekje voor 10 jaar zou ik al blij mee zijn.
 • Met mensen met eenzelfde idee over tiny wonen als ik.
  Wil je alleen tiny wonen vanwege de woning nood, omdat het goedkoop is en heb je geen behoefte aan een community? Dan ben je niet de persoon waarmee ik een community wil vormen.
 • Een stukje eigen tuin maar ook een gezamenlijke tuin.
  Een plek waar je als community samenkomt en met elkaar deelt.

Zoals je ziet is het een aardig wensenlijstje. Ik snap ook wel dat ik in de toekomst hier en daar water bij de wijn moet doen. Is het niet omdat mijn medebewoners er anders over denken dan is het wel omdat de gemeente of grondeigenaren andere wensen hebben. Maar ik mag dromen hè. ????

Zitten we op één lijn?

Recentelijk ben ik via de vereniging Tiny Wonen Limburg in contact gekomen met een groep die allemaal interesse heeft in een zelfde locatie. Super leuk natuurlijk maar nu wordt het tijd om onze ideeën te delen. Geleidelijk leer ik iedereen kennen en lijkt er een leuke klik te zijn maar willen we ook op een zelfde manier wonen? Vandaar dat we allemaal een plan hebben uitgewerkt met onze eigen woonwensen en deze naast elkaar hebben gelegd. Zo leuk om te zien dat het best bij elkaar aansluit. Er zijn echter ook wel verschillen.

We hebben aardig geknutseld zoals je ziet.

Wat als je niet op één lijn zit?

Het proces van een locatie vinden tot dat je er uiteindelijk woont kan soms meerdere jaren duren. Gedurende deze periode komen er mensen bij de groep en vallen er ook weer af. Sommige hebben al een andere plek gevonden, hebben andere woonwensen of vinden de samenstelling van de groep niet passen. Deze veranderingen zorgen ook voor een wisseling van wensen in de groep.

Wat we nu met z’n alle afspreken kan achter een tijdje veranderen. Het verschil in wensen betekend voor mij niet gelijk einde van de groep zolang er nog genoeg raakvlakken zijn. Gaat het te ver afwijken… Tja dan ga ik verder om mij heen kijken anders krijg ik daar later spijt van

Hoe staat het met jouw droom?

Zie jij jezelf straks wonen in een tiny house of misschien in een heel andere woondroom? Werk hem uit en hij wordt steeds realistischer. Dat maakt voor mij het verschil tussen een droom en het gaan naar realiteit! Succes ermee en ik ben benieuwd naar jouw plannen.

Groetjes Carla
x


4 gedachten over “Het droomplaatje in mijn hoofd”

 1. Zou graag in een community willen wonen, maar dan wel net wat groter. Lijkt me ontzettend fijn. Hoe wij deze droom gaan realiseren weet ik nog niet, de tijd zal t ons leren zou mijn vader zeggen. Maar ondertussen leer ik via jou om voor mezelf een aantal punten al helder te krijgen. Dank daarvoor!

Reacties zijn gesloten.