fbpx
Klein Zuidbroek_tiny house wonen

Gluren bij de buren (3)

Eigenlijk zijn we allemaal wel een beetje nieuwsgierig hoe anderen leven, hun huis inrichten en in het leven staan. Die interesse naar mensen die tiny willen gaan wonen is misschien nog wel groter, en niet geheel onterecht. Er is zoveel wat je nog niet weet als je voor het eerst denkt aan wonen in een tiny huis. Vandaar dat ik zeker van de partij ben als er een open dag is of andere mogelijkheid.

Weet waar je aan begint

Zelf ben ik er al enige tijd mee bezig om mij te verdiepen in klein wonen maar ik kom steeds vaker mensen tegen die denken, ja leuk doe er maar eentje zonder dat we enige kennis hebben over tiny living. Je kan dan voor flinke verrassingen komen te staan als je met anderen samen gaat werken om een woonplek te vinden. Vandaar dat ik je alleen maar kan aanraden om te gaan kijken bij andere huisjes en woonplekken om je kennis te vergroten. Zelf doe ik dat ook nog steeds, zoals in september toen ik op bezoek ging bij de open dag van woon community Klein Zuidbroek in Apeldoorn.

Mijn plannen delen

Carla en Corrie

Mijn familie weet al langer dat ik klein wil gaan wonen en na een eerste reactie van “Dat is wel heel klein” begint het idee een beetje te wennen. Vandaar dat ik deze keer mijn moeder mee heb genomen zodat ze met eigen ogen kan kijken wat het inhoudt om te wonen in een Tiny House. Dus daar gingen we Apeldoorn om een kijkje te gaan nemen.

Klein zuidbroek

De locatie van de community ligt aan de rand van een nieuwbouwwijk waardoor het aan een groenstrook ligt. De komende jaren wordt er wel nog flink gebouwd dus ik vraag me af hoeveel overlast dit geeft en of ze daar niet veel last van hebben. Verder ziet het er mooi uit als we aankomen lopen. We zijn zeker niet de enige die komen kijken, dat laat zien hoeveel belangstelling er is in Tiny wonen.

Moestuin en zithoek Klein Zuidbroek
Moestuin en zithoek

Op het van terrein van Klein Zuidbroek staan 10 huisjes geplaatst. Per huisje hebben ze 100m2 eigen grond en daarnaast is er een gezamenlijk terrein waar gebruik van gemaakt wordt. De huisjes staan aan de buitenrand van het terrein met in het midden een zitplek en moestuin voor de hele community.

De meeste huisjes waren te bezichtigen wat ervoor zorgde dat je een goed beeld kon krijgen van de indeling van de ruimte. Soms was het even wachten tot er plek was maar dan had je ook de ruimte om even op je gemak te kijken en wat vragen te stellen.

Voor mijn moeder was het de eerste keer dat ze een tiny house in het echt zag en de eerste indruk was niet verkeerd. “Hier kan ik zelf ook in wonen” was haar reactie. Dat is fijn om te horen. 😉

Zelf krijg ik ook steeds meer beeld van wat er kan, wat mijn voorkeuren zijn en hoe een community werkt.

Tiny house bekijken

Hieronder een indruk van de verschillende huisjes. Enkele houden een blog of Instagram pagina bij over hun leven in een tiny house. Deze heb ik er zoveel mogelijk erbij vermeld zodat je zelf op zoek kan naar meer beelden.

Tiny house Het bewuste stel Bouke & Iris
Het bewuste stel

Het huisje van Het bewuste stel heb ik al eerder gezien toen het nog in aanbouw was. Bouke en Iris hielden een open dag toen ze nog druk bezig waren met het bouwen. Het is leuk om te zien hoe het huisje geworden is. Ondertussen is er ook gezinsuitbreiding geweest en wonen ze samen met hun zoon in dit mooie huisje. Je kan hun volgen op hun website hetbewustestel.nl

Huisje Charlotte en Dirk
Tiny house Charlotte en Dirk
Tinyhuisje

Charlotte & Dirk was het volgende huisje waar we naar binnen gingen. Groot en ruim van opzet dat viel als eerste op.

Via de onderstaande link kom je bij een artikel in De Stentor waarin hun verhaal staat geschreven.

Klein huis, grote uitdaging: Charlotte en Dirk wonen in een tiny house | Apeldoorn | destentor.nl

Filmpje:
https://omroepgelderland.bbvms.com/p/default/c/4416018.html?inheritDimensions=true

Instagram account: @tinyhuisje

Tiny house Jan
Tiny house Jan
Huisje van Jan

In dit huisje van Jan werden we rondgeleid door zijn zus die het ontwerp van het huisje gemaakt heeft. Mooi zo een samenwerking tussen broer en zus.

Tiny House Wouter en Mirrente
Het huisje van Wouter en Mirrinte

Een huisje met een voor mij gezellige uitstraling aan de buitenkant met een leuk terras. Binnen heeft dit kleine huisje een volwaardige bank staan en een ruime keuken.

The Tiny jungle project

Van het huisje van Anne heb ik helaas geen foto genomen maar op haar instagrampagina krijg je een goed beeld van haar huisje.

Anne Spoor | Tiny house (@the_tiny_jungle_project) • Instagram-foto’s en -video’s

Klein zuidbroek

Wil je meer weten over het project Klein zuid broek bezoek dan hun website: Klein Zuidbroek – Tiny House community Apeldoorn of hun facebookpagina: Klein Zuidbroek | Facebook

Krijg je al inspiratie?

Ga jij ook kijken bij andere huisjes om inspiratie op te doen en eeen goed beeld te krijgen hoe het is om klein te gaan wonen?
Wil je meer inspiratie zien? Lees dan mijn vorige blogs “gluren bij de buren” Gluren bij de buren… (1) – … en maak mijn dromen waar (ikgatiny.nl) en Gluren bij de buren (2) – Ik ga tiny

Groetjes Carla xxx

1 gedachte over “Gluren bij de buren (3)”

  1. Goed bezig Carla, dat gaat je ook lukken, wat een mooie huisjes.
    Daar zou ik me wel op mijn gemak voelen.
    Als je tijd hebt kom je maar eens hier kijken
    Groetjes Mariet.

Reacties zijn gesloten.