fbpx
Tiny house van yourtinyhouse.nl

Gluren bij de buren… (1)

Voordat ik zelf aan de slag ga met het bouwen van een tiny house  is het een goed idee om te kijken wat anderen doen, waarom sommige dingen wel en anderen niet werken. Ook is het op bezoek gaan in een tiny house een goede graadmeter voor mij om te ontdekken of ik dit wel echt wilt en ook kan. Hoe mooi het ook allemaal mag klinken, Tiny house living is niet voor iedereen weggelegd. Afgelopen jaar ben ik op verschillende plekken gaan kijken en ook recent heb ik veel inspiratie opgedaan. 

Op naar Your Tiny House

Samen met Debbie ben ik op de laatste zaterdag van november naar Leiden gereden waar Your Tiny House van Ties Bosman is gevestigd, een tiny house bouwer. Hier ben ik eerder dit jaar geweest tijdens een open dag ism met Marjolein in het Klein. Toen was ik onder de indruk van het showmodel dat op het terrein stond. Daar wil ik graag een beter beeld van krijgen vandaar dat ik er een afspraak heb om iets langer in het huisje aanwezig te zijn. 

Bij aankomst stond Ties ons al op te wachten en had hij de kachel voor ons opgestookt. Na een rondleiding in een huisje dat ze momenteel aan het afbouwen zijn hebben we ons intrek genomen in het huisje. Nu hoefde we het huisje niet met een hoop anderen te delen en konden Debbie en ik de boel in alle rust gaan verkennen.

Dit huisje is model Volendam en is  8,40 x 2,50 meter groot. Wat mij aanspreekt in dit model is de hal die bij de entree is gecreëerd. Nooit gedacht dat dit zou passen meer het werkt prima. Het voordeel hiervan vind ik vooral dat je huis niet helemaal afkoelt als je in de winter binnen komt. Verder zijn er hierdoor meerdere ruimtes, dit geeft mij een groter gevoel van woning. 

Alle kasten en deuren werden geopend om te kijken hoeveel ruimte er is en wat je er in kan opbergen. Je vaste spullen daar denk je wel aan zoals kleding, schoenen, enz. Maar waar laat je je kerstspullen of kampeeruitrusting? 

Ties gaf ons de tip om in Katwijk (waar we gingen overnachten) naar Duinvallei te gaan kijken. Hier staan meerdere Tiny Houses bij elkaar. Zeker de moeite waard om te gaan kijken. Daar zijn we dan ook gelijk naar toe gereden.

Ties bedankt voor de mogelijkheid om op het gemak dit mooie huisje te bekijken.

You tiny house
Ties Bosman
https://www.yourtinyhouse.nl/

Tijdens de open dag eerder dit jaar heb ik dit filmpje gemaakt. Het geeft een goede indruk van het huisje. Halverwege ga ik over op het Limburgs dialect maar ik denk dat het wel voor zichzelf spreekt. 😉

Groetjes Carla
xx