fbpx

De Ark van Yv en Es, een tiny house gefinancierd met een hypotheek en NHG

Yv en Es voor hun Tiny House

Enige tijd geleden kwam ik een bericht tegen op social media van Yvonne en Esther, zij wonen sinds oktober 2023 in een tiny house dat gefinancierd is met een hypotheek. Dat wekte mijn interesse. Hoe hebben ze dit geregeld, voldoet hun huisje dan aan het bouwbesluit? Daarom nam ik contact met hen op, nieuwsgierig naar …

De Ark van Yv en Es, een tiny house gefinancierd met een hypotheek en NHG Lees meer »

Tiny Wonen in Actie: Een Jaar Vol Ontdekkingen, Uitdagingen en Groei

Blog afbeelding, 2023 EEN JAAR VOL ONTDEKKINGEN, UITDAGINGEN EN GROEI

Mijn tiny house nadert snel! Het kan klinken alsof ik al een locatie heb gevonden, maar dat is nog niet het geval. Gelukkig zijn er diverse stappen die het werkelijk maken van mijn tiny house steeds realistischer laten zijn. Hoewel het vinden van een locatie van groot belang is, bestaan er talloze andere aspecten die ik moet ontdekken, leren en begrijpen voordat het zover is. Daarom wil ik even terugblikken op alles wat ik het afgelopen jaar aan mijn Tiny House avontuur heb toegevoegd en ontdekt.

Durf jij er echt voor te gaan?

A dream without a plan remains a dream

Regelmatig krijg ik de vraag: “Woon je al tiny?” Nee, is dan mijn antwoord. Soms kijken mensen me dan verbaasd aan. “Nog niet, ben je er al zo lang mee bezig? Pff, ik weet niet of ik zo geduldig kan zijn.” Dit riep bij mij de volgende vraag op: “Wat heb jij ervoor over om jouw droomleven te creëren en wat kan jij er zelf aan doen om het te realiseren?”

Interview met Tiny House bewoonster Mary de Vette

Mary in haar tiny house

Mary woont sinds een jaar in haar tiny house. Onlangs ben ik op bezoek geweest bij Mary. Zij woont sinds een jaar in haar Tiny House in Kerkrade Carisborg. Ik was benieuwd naar haar verhaal, want hoe heeft zij haar droom realiteit gemaakt. Hoe heeft zij het aangepakt, wat waren haar eerste stappen? Hoe heeft zij de financiering geregeld van haar huisje? En hoe bevalt het nu ze tiny woont? Luister naar haar verhaal en laat je inspireren om ook jouw droom te realiseren.